måndag, november 27, 2006

Ge mig värme

Kanske i form av ett tacky värmeelement *ler* Mamma hade hittat ett på Coop som jag väl får säga inte var så himla fint i verkligheten. Plus att jag inte tror att det direkt skulle ge någon värme. Mest bara mys typ. Och det var rätt dyrt. Kanske bättre då med Claes Ohlsons grejer *ler* Antingen en större silvrig grej eller den lilla svarta, 1500 resp 999 kronor.
Testat nya webben idag. Alldeles för många fel för att det ska kännas helt lugnt men jag antar att de kan fixa dem snabbare än kvickt. Åsa och jag lyckades schabbla bort våra användarkonton. Inte bra *skrattar* Båda två! Vi fick oss ett gott skratt i alla fall och alldeles säkert ett längre liv!

söndag, november 26, 2006

dammsugarval

Hur gör man egentligen när man ska välja dammsugare. Eller rättare sagt. Hur ska jag göra? Har hittat tester hos konsumentverket. De säger "När du ska köpa ny dammsugare, fråga efter sugeffekt, dammupptagning, vikt, buller och hur stor mängd partiklar den släpper ut. Prova dammsugaren i affären och känn om den är lätt att hantera." Men vad är då riktvärden för detta? Och jag menar - allvarligt - de som jobbar på de flesta stora hemelvauhus lär veta mer om platt-tv och äggkokare än dammsugare... men jag ska kanske inte döma deras ämneskunskap på förhand *ler* Konsumentverket testade 17 modeller i råd och rön i juni i år. Läs testet här. 1300 kostar den billigaste... Precis samma som den jag sneglat på, som bara verkar vara snygg och inte så bra *skrattar*

magiskt

Skulle ut på en jobbgrej i torsdags. Hade förberett mig på att det kunde bli bowling, laga mat tillsammans, go-cart - tja allehanda vanliga grejer som man kan få göra när man ska ut med konsulter och samarbetspartners. Klockan 17.00 skulle vi träffas. 17.15 kom jag med andan lite i halsen. Fick dricka en Christmas mist eller vad den cidren kan heta. den med glitter i. Och smak av apelsin och mistel. En växt/parasit som används vid antroposofisk behandlig av cancer. Söt men ok. I alla fall... så fick jag veta vad som väntade. En kväll på Malmömässan med Joe Labero och Robert Wells. Helt galet. *skrattar* Det var en galen kväll. Musik i massor "jingle wells jingle wells" och så en hel del magi. det var trevligt men ibland så bara tänkte jag "vad gör jag här" - ja du fattar.

måndag, november 20, 2006

Lite bättre faktiskt

Fast jag kallades negativa nina idag *skrattar* Jag hade helt klart gjort bättre i att läsa mitt horoskop på morgonen istället för att sucka över att det känns som att jag/vi trampar vatten.
Igår - söndag - så hade vi först städdag på gården från klockan 10. Jag putsade alla fönster i vårt trapphus. Sopade det extrafint och svabbade. Vi har egentligen någon som svabbar och fixar men det kändes gott att göra det på riktigt *ler* Lite fika tillsammans med de andra - totalt var vi 14 stycken! Solen sken så då... ryckte det i kastarmen.
Jag och Odj for till frisbeegolf / discgolf banan vid Bulltofta. Och jag gjorde mitt personbästa! Jag kommer aldrig göra en bättre runda *skrattar* fast jag var bra arg på slutet. Det är så långa hål. Och jag kastar så kort. Men rakt för det mesta. Jag kan ju inte mäta mig med någon jag vet men jag har en individuell tävling istället *ler*

lördag, november 18, 2006

Helgtrötthet - finns i FASS?

Jag tror man kan ha helgtrötthet. Det är som en sjukdom nästan. Man längtar till helgen och allt man ska göra men så kommer helgen och man pallar ingenting och får inte till ett skit. Ger ångest den där sjukdomen. Och jag har en känsla av att den är smittsam till den som redan har sjukdomen. Har man haft den en helg finns stor risk att den sitter kvar och lurar tills nästa gång det är dags att stänga av jobbdatorn.

fredag, november 17, 2006

Små tankar

Något som är tråkigt ät när jag känner mig minst på jorden. Eller minst men mycket mycket liten. Som om... jag inte betydde något nästan. Liten som ett dammkorn eller som en regndroppe som bara faller förbi. Kanske känner men av den om den ladar på näsan men annars går den obemärkt förbi.

tisdag, november 14, 2006

Konsert i fredags

På Mejeriet i Lund... Syster, Elsa och jag. På plats fanns bla Pernilla och Christian, Åsa M, Johan - kända ansikten för mig minsann *ler* På scen var det
The sonnets
Deportees
Fibes, oh fibes!

Klart bäst var första akten. Kändes liksom vilja, äkta, mys och bra. Lite öl, lite sväng och mycket trevligt fram till klockan 01 när jag tog bussen hem. 01.14 gick den och jag fick åka genom alla små ställen på vägen hem. I vanliga fall tar bussen typ 20 minuter. Att åka omvägen istället för motorvägen tar totalt typ 30 minuter så skillnaden är ju inte så stor rent faktiskt men ack så stor den känns. Jag trodde aldrig jag skulle vara hemma. En helt galen Nybro-bo på bussen med som pratade om juristlinjen i Stockholm, sina "kalmarpolare", Retro och en hel del annat. Han försökte lätt impa på tjejerna som satt nära honom... Men när det visade sig att en av dem var från Kalmar och frågade om skola han gått på osv osv så visar det sig efter JÄTTELÄNGE, när han väl svarar att han kommer från Nybro *skrattar* Plus att han inte hittar till retro som de tipsat om är öppet till 3 och som han ringt sin polare och bestämt träff på *skrattar* Hå hå ja ja.

måndag, november 13, 2006

Vinkat av bror

Tog halva dagen flex idag. Regn regn hörde jag när jag vaknade runt 06. Jobbade lite. Åt frukost med bror och hjälpte honom packa och dona. Surfade till hans olika flighter och kollade runt praktiska saker. Idag är nämligen dagen när han hoppade på ett plan till Nya Zeeland ! Avgång från Kastrup 15:40. I Tokyo 11 timmar senare för ett typ 8 timmar långt uppehåll innan 14 timmar till på flyg till Auckland. Så på onsdag är han framme! *skrattar* Helt otroligt. Tror både syster och jag hade lite mer resfeber än bror. Han fick en lonelyplanetguide av mig i för tidig julklapp. Har jag fattat allt rätt kommer han hem den 29 december. Det är ju ett tag tills dess.
I Auckland blir han mött av Dave. En kompis-kompis till mor och far. Spännande bara det! *ler* Tror bror tänkte stanna hos honom någon natt och sedan
dra ut på färd ett tag.Jag blev helt ressugen när jag såg honom packa ryggsäcken och hänga den på axlarna. Jag med vill ut och resa!

torsdag, november 09, 2006

Äntligen torsdag!

Måste säga att jag ofta är förvånad över hur fort veckorna går. Jag känner mig så trött i början av veckorna att jag tror att de aldrig ska ta slut. Regn, grått och trist gör ju inte saken bättre! *ler* Känner mig lite grå jag med. Vet inte riktigt - ibland känner jag mig petig eller töntig men... jag kan känna mig så bortglömd ibland. Som om jag blir ihågkommen när det är bara jag som finns. Men när allt annat rullar på är jag liksom bekvämt bara där i väntan på... att allt inte ska vara så lätt eller något. Men men - den känslan kommer och går.
Har haft en rätt så bra jobbvecka faktiskt. Intervjuer och annat spännande på g.
Ska på konsert imorgon. Fibes oh fibes! På Mejeriet i Lund. Ska bli sköjsigt :-)