torsdag, mars 30, 2006

Best of...

Kom på att jag skulle nämna Best of Blocket *skrattar* säkert iofs bokmärkt och känd av många men det skadar aldrig att tipsa om detta juste ställe som samlar fullt av kuliga annonser som funnits på blocket.

Webbauktioner

Det är kul att kolla på saker som folk vill sälja på nätet.
Både för att man kanske vill ha något eller kan råka få se något man inte visste att man ville ha *skrattar* Men också för att en del saker bara är så otroliga.
Typ jätteslitna och helt urgräsligt galna och får av sin säljare rubriken "elegant lampfot" och så ser man en IKEA lampfot som bara är helt vanlig eller tja, det är ju bara att fantisera på *ler*
I alla fall finns ju de uppenbara ställena som
Tradera, Blocket och Alltinget.
Jag gillar
Lauritz med rätt kul saker som man kan gå och kolla på i deras showroom eller bara njuta av på nätet.
Göteborgs Auktionsverk kan man också lägga bud på onlineauktioner. Hos de sistnämnda hittade jag dagens bilder. Den fina tekokaren och den söta servisen Stina.

onsdag, mars 29, 2006

golvlampa

Nu när TV:n fått vara av på kvällarna ett par dagar och jag suttit i den mysiga Emmafåtöljen och läst så har jag blivit sugen på en golvlampa. En fin liten läslampa som kan stå jämte eller bakom min fina lässtol. Idag står där en fot från IKEA med en uppochned vänd taklampa (kan den heta knapp eller något) från samma möbelfirma på. Inte alls i samklang med resten här hemma tycker jag. Funderar på att kolla på auktionsfirmor...

tisdag, mars 28, 2006

Internet är bra

Ibland glömmer jag bort alla små roliga och smarta funktioner som jag använde webben till innan webben blev mer av ett informationsbibliotek i mitt liv *ler* Saker som denna "besökta länder karta" får mig att komma på hur bra det är! Hittade länken hos litterkitten



create your own visited countries map

måndag, mars 27, 2006

Får jag lov?

När Evelina och jag kom hem från Thailand så fanns det en ny kul grej i vårt hem. En dansmatta till vårt playstation och spelet Dance: UK. Svettigt värre vill jag lova. Syster försöker få mig att använda det 10 minuter varje dag. Billigare än gymkort, enklare att komma till skott med träning och riktigt svettigt, även om det känns en aning löjligt *skrattar* Som tur är har vi ju ingen granne under oss för då hade det aldrig gått. Till den fina dansmattan eller vad man ska kalla den finns det också ett spel av lite mer sportig karaktär, Athens 2004, här kan man springa 400 meter, hoppa tresteg eller höjdhopp... och allt framför TVn, fast utan känslan av att vara slö som handkontrollen ger - nu måste man ju ändå använda benen och springa - på stället men på riktigt :)

fredag, mars 24, 2006

Ölandshelg

Nu är det dags för en helg på Öland. Mina föräldrars bostad där, som de flyttade till efter husförsäljningen i Kalmar, har fått nytt golv på hela nedervåningen efter en upptäckt funktskada. Det gör att det nu i mångt och mycket handlar om att städa inbillar jag mig *ler* Är så trött bara. Har inte riktigt hämtat mig från den tuffa flygresan *skrattar* Aeroflot är nog enda flygbolaget där man om någon köper taxfreesprit i flygshoppen inte får den i kasse utan tillsammans med X antal glas. Folk hade verkligen roligt ett par timmar, sedan blev de trötta *skrattar* Vi satt mest och var glada över att vi inte var den ensamma killen på 19A jämte ett galet par som nog fick i sig 1,5 liter sprit tillsammans i början av flygturen!

söndag, mars 19, 2006

Marknadsdag

Vaknade av knack pa dorren imorse. Evalina ar sjuk sa vi sov lange. Plus att vi var hemma sent igar efter en kvall pa musikklubb. Saxophone. Ligger helt nara Victory Point, Victory Monument Skytrainstation. Jattebra band och trevliga manniskor. Men syster ar sjuk sa det var en tamligen lugn kvall *skrattar* I alla fall. Vi tog oss ut med tjejerna i huset for att kaka mat och sedan till [chatachack - typ tjacka tjack] marknaden. Den enorma som BKK ar beromd for. Jattehaftigt. Bra att ha thaitjejerna med. De holl koll pa priser och annat. Kandes lite mysko nar vi shoppade loss - fast vi kopte inte sa mycket. Men det kandes mycket. Fast det ar ju bara sa det ar. Forklarade att mycket var gifts men deras engelska ar ju lite si och sa. Sedan akte vi hem och sov pa golvet i storarummet tillsammans innan vi for till ett stalle dar vi skulle aka skridskor. Blev bowling istallet.

onsdag, mars 15, 2006

Kanchanaburi

Befinner oss nu i Kanchanaburi. En mycket trevlig stad, det vi sett sedan lunchtid ungefar. Klockringning i Bangkok kl. 07. cirka en timme senare var vi val vakna och en stund efter det redo att ge oss ut. Tog buss till sodra busstationen. kakade pad thai och kopte bussbiljett. Efter en halvoverkorning sa kom vi ivag. Smidig resa och tva timmar senare var vi framme. Bor pa Apples Guesthouse. Imorgon ska vi ha matlagningskurs fran 10 till 15. spannande!

söndag, mars 12, 2006

promenad...

Fick rapport fran Malmo om att det var riktig vinter. Svart att forsta nar man ar har i en hetta som far en fingerlyftning att ge svettningar!
Vaknade tidigt idag, innan sju, och efter att ha vandit och vridit pa mig bestamde jag mig for en gangtur till en stad en bit harifran. Bang Bao heter den. Gick och gick. Jattemanga backar som var tunga att ga upp for men tankte att varje nog var den sista *skrattar* Tog massor av tid att komma fram... och kom pa nar jag narmade mig att jag aldrig skulle orka ga tillbaka hela vagen. Solen var redan jattevarm och alla de dar backarna fick mig att rysa.
Bang bao var en sot liten fiskeby. Byggd langsmed piren. Alla hus stod pa palar i vattnet och det var fullt av fiskar att kolla pa mellan plankorna. Fullt av turister att kolla pa var det med. Detta ar stallet man aker ifran nar man ska pa dyktur, snorkling eller dagsturer till andra oar runt Ko Chang. Vackra byggnader och sota sma fiskebatar.
Kopte mig en kall kaffe och bestamde mig samtidigt for att ta en songthew hem. 10 kronor ville han ha for kalaset men det kandes det vart for att fa susa uppfor och nerfor alla de hoga backarna *skrattar*
Tysk gubbe som levde rovare mot en stackars thailandska igar. Som tur var hade han en krycka och hon smet in pa vart hotellomrade dar man gar pa sma bryggor byggda av plank = hal emellan. Sa dar fick han tji. Annars ar det inte sa manga av den sorten pa denna stranden - Lonely Beach. Vi har en bit till stranden men den ar fin. Man kan se sma oar ganska nara och in mot land tornar regnskogsbergen upp sig.

lördag, mars 11, 2006

i Thailand...

Det kanske inte ar sa latt att fatta... att jag ar borta. Det ar det knappt for mig i alla fall *ler* For en gang skull kanns det som om tiden gar for fort nar jag ar borta. Ofta brukar de forsta dagarna kannas som en evighet. Men det kanske beror pa att vi stack ivag min forsta riktiga dag. Sov alltsa en natt i Bangkok. Varmt! Och sedan tog vi oss till Ko Chang dar vi ar nu. Narmare bestamt pa Lonely Beach. Jattemysigt att vara med syster!

söndag, mars 05, 2006

resestrul

ahhhh... så mycket strul med min resa *ler* tur att jag läst Dalai Lama *skrattar* Hade ju fått biljetter till måndag 6 mars. Trots att det i mitt OK jag bokar mail finns en resa på den 5 mars. Och det är denna som avgår den 5:e som jag ställt in mig på... Så till min förfäran läser jag biljetterna utan att se vad jag vill att det ska stå utan vad det verkligen står i fredags natt. Mail till resebyrån med bevis på att det jag tror är rätt osv. Vaknar tidigt lördag och ser att resebyrån inte är öppen lördagar. Trots allt ringer någon därifrån mig från sitt hem, kundservice! Dock kunde han inte komma åt bokningssystem men han kunde se att det fanns massa plats på planen den 5:e. Tyvärr var flygbolagets servicedesk endast öppen 06.30 till 11 lördagar och söndagar. Så jag bestämde mig för att gå upp i ottan idag och testa att få flyga idag istället... som man kan gissa nu gick det inte. deras alternativ var att sälja mig en ny one way ticket för 4500 svenska... lite för dyrt *skrattar* så vi tog en kaffe och tog tåget hem *ler* Då ska jag packa om väskan och bereda mig för avfärd imorgon.

fredag, mars 03, 2006

tänk att jag

åker till thailand på måndag... helt otroligt. Känns overkligt att det ska bli så som jag ville för en hel massa veckor sedan. Massor att styra upp innan avfärd, mest jobbsaker så jag kommer säkert sitta ett par timmar imorgon :-( Men det kan det vara värt för att vara helt ledig när jag är iväg! *ler* Evelina lovade att läsa lite i LP om nordöst och vad vi kan hitta på där mer än att svettas massor.
Ett par vänner har kommit hem från Indien nu. Jag hoppas de kan komma hit och äta
semla imorgon. de hade släpat med sig ett överkast hem bland annat... undra just om deras sovrum blir lika fint som på bilden =)

onsdag, mars 01, 2006

Handbok till lycka på jobbet

Har precis börjat läsa boken Lycka på jobbet, en samtalsbok mellan författaren och Dalai Lama. Tillsammans talar de om hur man skulle kunna se på sitt arbete för att finna lycka i det. Hur man ska förstå att inställningen är det viktiga. Och om man tvivlar på viktigheten i det man gör krävs att man ser det i ett större perspektiv.
För varje sida blir det tydligare att det som jag upplevt som irritationsmoment och annat egentligen ju bara är petitesser. För att kunna vara lycklig krävs att jag lär mig och övar mig i helt andra saker än det jag kanske tror. Det här som att grunden till all mänsklig lycka finns i värden som medkänsla, tolerans, ärlighet och förlåtelse.
Mer tankar kommer när jag läst lite mer i boken *ler*